julkaisuvapaa heti

Suomen Speedrun Yhdistyksen järjestämä speedrun-maratoni FinnRuns 2021 alkaa perjantaina 16. heinäkuuta klo 16:00 Jyväskylässä.

Viikonlopun mittaisessa tapahtumassa speedrunataan yhteensä 27 videopeliä mahdollisimman nopeasti läpi. Mukana on pelejä menneiltä vuosilta aina nykypäivään, edustettuina ovat mm. ikisuosikit Crash Bandicoot, Super Mario, Legend of Zelda, Resident Evil, Minecraft, Tetris, sekä suomisimulaattorina mainetta niittänyt My Summer Car. Tapahtumaa voi seurata kautta ja ohjelman löydät .

Speedrun eli pikapelaaminen nostaa jatkuvasti suosiotaan pelikentällä ja innostaa jatkuvasti uusia harrastajia läpäisemään suosikkipelejään mahdollisimman nopeasti. Tyypillisin kategoria on niin kutsuttu Any%, jossa tavoite on pelata peli läpi mahdollisimman nopeasti ilman rajoitteita. Vastineeksi on myös kategorioita kuten 100% tai ‘No Major Glitches’, joten pelaajilla on paljon valinnanvaraa pelata heille mielekkäällä tavalla.

Tapahtuman järjestää , joka on järjestänyt speedrun-tapahtumia jo vuodesta 2014. Tapahtuma järjestetään Jyväskylän ammattikorkeakoulun GamePit Pro e-urheilun valmennustiloissa. FinnRuns 2021 kerää samalla varoja mielenterveyden hyväksi . Lahjoittajilla on myös mahdollisuus vaikuttaa viikonlopun tapahtumiin erilaisten kautta.

Yhteydenotot tapahtumaan liittyen joko osoitteeseen juuso@finnruns.com tai Discordissa Javeliin#0623