FinnRuns Winter 2023 tiedote

FINNRUNS ry
2 min readJan 4, 2023
Kuva: Janne Taipaleenmäki

Suomen speedrunyhdistyksen järjestämä hyväntekeväisyysmaratoni FinnRuns Winter 2023 alkaa torstaina 5. tammikuuta Jyväskylässä.

Vauhdikasta talviviihdettä tarjoaa taas perinteinen speedrunmaratoni FinnRuns Winter 2023 ja luvassa on jälleen laidasta laitaan suomalaista huippupelaamista.

Lähetys alkaa torstaina 5.1. klo 15 ja pelit jatkuvat aina sunnuntaille asti. Koko ohjelman löytää täältä.

Uuden vuoden pikapelit polkaistaan käyntiin huikealla ohjelmakattauksella: Crash Bandicootin seikkailuja nähdään useamman pelin muodossa, upea 2D-tasoloikka Ori and the Will of the Wisps, klassisen animaation höystämän Cuphead, maailman nopein siili ja uusi Sonic Frontiers, speedrun-klassikko Doom II: Hell on Earth, sekä turbon täytteistä kurvailua Mario Kart 8 Deluxen radoilla. Vuodenaikaan osuvasti päästään myös laskemaan aamuja Finnish Army Simulatorissa. Roolipelien timantti Final Fantasy 7 nähdään alkuperäisessä muodossaan ja legendaarisella suomidubilla varustettu Sly 2: Konnakopla kruunaa tapahtuman sunnuntain päätteeksi.

Speedrun eli pikapelaaminen nostaa jatkuvasti suosiotaan pelikentällä ja innostaa jatkuvasti uusia harrastajia läpäisemään suosikkipelejään mahdollisimman nopeasti. Suomessa pikapelaamiskisoja on nähty myös Ylellä. Tyypillisin kategoria on niin kutsuttu Any%, jossa tavoite on pelata peli läpi mahdollisimman nopeasti ilman rajoitteita. Vastineeksi on myös kategorioita kuten 100% tai ‘No Major Glitches’, joten pelaajilla on paljon valinnanvaraa pelata heille mielekkäällä tavalla.

Tapahtuman järjestää Suomen speedrunyhdistys FinnRuns ry, joka on järjestänyt speedrun-tapahtumia jo vuodesta 2014. Tapahtuma järjestetään Jyväskylän ammattikorkeakoulun GamePit Pro huipputason e-urheilutiloissa. FinnRuns 2023 kerää samalla varoja saimaannorppien suojelutyön hyväksi WWF Suomelle.

Yhteydenotot tapahtumaan liittyen:

Juuso Hämäläinen / juuso@finnruns.com / Discord: Javeliin#0623

Twitch / Twitter

#FinnRuns #FinnRunsWinter23 #Lenkille

Kuvat: Janne Taipaleenmäki

Iso
Sininen
Läpinäkyvä
Valkoinen

--

--